Hillary

Recent afgestudeerden in de EU vonden vaker werk dan hun vrouwelijke collega’s. Sommige van deze genderverschillen kunnen worden verklaard door de aard van de studies (velden) die doorgaans worden gevolgd door de twee geslachten (bijvoorbeeld, een groter deel van studenten wetenschap en technologie zijn meestal mannen) en door verschillen in de vraag naar afgestudeerden met verschillende vaardigheden (EUROSTAT, 2015)

Hillary wil een innovatief bedrijfsleermodel ontwikkelen om vrouwelijk ondernemerschap en gendervriendelijke initiatieven door universitaire studenten in de geesteswetenschappen en kunst, onderwijs en sociale wetenschappen die hieraan bijdragen aan te moedigen.

Het project is bedoeld om de juiste zakelijke vaardigheden aan te leren en het bewustzijn over sociaal ondernemerschap en zelfstandige arbeid als een mogelijke professionele optie te vergroten.

Ten slotte wil Hillary het werkloosheidspercentage van pas afgestudeerde studenten verlagen en, in het bijzonder, het percentage vrouwelijke zelfstandigen en initiatieven voor sociaal ondernemerschap verhogen, vooral in de landen die het zwaarst getroffen worden door de economische crisis.