Hillary

Recent afgestudeerde mannen in de EU vonden vaker werk dan hun vrouwelijke collega’s. Sommige van deze op gender gebaseerde verschillen kunnen worden verklaard door de aard van studies die doorgaans worden gevolgd door beide geslachten. (Bijvoorbeeld het grootste deel van de studenten wetenschap en technologie is mannelijk).Ook de vraag van de arbeidsmarkt naar afgestudeerden met verschillende vaardigheden is bepalend. (EUROSTAT, 2015)

Hillary wil een innovatief bedrijfsleermodel ontwikkelen om vrouwelijk ondernemerschap en gendervriendelijke initiatieven van studenten geesteswetenschappen en kunst, onderwijs en sociale wetenschappen aan te moedigen.

Het project is bedoeld om de juiste zakelijke vaardigheden aan te leren met het doel sociaal ondernemerschap en zelfstandige arbeid als een professionele kans onder de aandacht te brengen.

Tenslotte wil Hillary het werkloosheidspercentage van pas afgestudeerde studenten verlagen en, in het bijzonder, het percentage vrouwelijke zelfstandigen evenals het aantal initiatieven voor sociaal ondernemerschap te verhogen, vooral in de landen die het zwaarst getroffen worden door de economische crisis.