jQuery Slider

Laatste nieuws

Enterprise Europe Network NL presteert het beste

Donderdag 7 december kwamen de medewerkers van het Enterprise Europe Network uit Nederland samen bij de Hanzehogeschool in Groningen. Tijdens de landelijke bijeenkomst werden de medewerkers ...

BDF zoekt versterking!

Wil jij werken voor een internationale organisatie met regionale impact? Dan is ...

SESAME - tot slot

Na 3 jaar Europese samenwerking en kennisdeling is project SESAME afgerond. Het ...

Lees de BDF nieuwsbrief van oktober 2017

We hebben weer veel leuke en interessante nieuwtjes om te delen! Lees het in onz...

Goedbezochte informatiesessie Social Challenges

Dinsdag 17 oktober hebben wij een goedbezochte informatiesessie georganiseerd vo...

Probleemoplossers gezocht! 30.000 euro beschikbaar

Wij organiseren aanstaande dinsdag 17 oktober van 13.00 tot 15.00 uur een informatiesessie voor Social Innovators in de Kanselarij in Leeuwarden. Dit in het kader van het Social Challenges I...

5 Friese Social Challenges online!

Business Development Friesland  (BDF) is geselecteerd om één van de 20 knooppunten in Europa te worden van het Social Challenges Innovation Platform. Dit platform is een marktplaats voor soc...

Leren van het Friese ondernemerschapsonderwijs

Het schooljaar was nog maar net begonnen toen een Europees gezelschap Leeuwarden...

BDF wordt Social Challenge Node!

BDF is geselecteerd om één van de 20 knooppunten in Europa te worden van het Soc...

bdf artikel Leren van het Friese ondernemerschapsonderwijs

Leren van het Friese ondernemerschapsonderwijs

Het schooljaar was nog maar net begonnen toen een Europees gezelschap Leeuwarden aandeed om te leren van de manier waarop Friese mbo studenten in aanraking komen met ondernemerschap.

Inqubator Leeuwarden had het genoegen om o.a. mbo scholen uit Spanje en Denemarken en de gemeenteraad van Lisburn en Castlereagh (VK) wegwijs te maken in het ondernemerschapsonderwijs in Friesland. Hiervoor had Inqubator Leeuwarden zijn stakeholders uit de regio uitgenodigd. Inqubator Leeuwarden, Friesland College, Friese Poort, Jong Ondernemen; allemaal vertelden ze hoe mbo studenten worden getriggerd ondernemend te zijn, zowel in het professionele als in het persoonlijke leven. Naast uitleg over ondernemerschapsprogramma’s, konden de Europeanen ervaren wat ondernemerschapsonderwijs inhoud door onder leiding van Marie Jetske en Nynke van BDF een spel te spelen waarbij competenties die horen bij ondernemendheid getraind worden.  

De Europese partijen waren in Leeuwarden in het kader van project MASTER. MASTER is een project van Inqubator Leeuwarden en draait om het verbeteren van ondernemerschapsonderwijs voor mbo studenten met een focus op het versterken van de ondernemendheid van studenten.

Omdat Inqubator altijd op zoek is naar nieuwe manieren om startend ondernemerschap te promoten en ondernemerschap onderwijs te verbeteren zijn ze in het najaar van 2016 deelnemer geworden in dit project. MASTER vergelijkt verschillende vormen van ondernemerschapsonderwijs in Europa met elkaar om te komen tot een praktisch toepasbare set van ondernemerschapslessen. Deze lessen kan Inqubator vervolgens weer inzetten bij workshops en masterclasses voor mbo studenten in Leeuwarden.

Inqubator Leeuwarden werkt in MASTER samen met Lisburn and Castlereagh City Council (UK), mbo instellingen Technical Education Copenhagen (DK) en Cebanc (San Sebastian, ES), Roscommon Leader Partnership (IE), Feltech Software Innovations (Woorford, IE) en EfVET (Brussels, BE).

Voor meer informatie over MASTER ga naar www.studentstartup.how of neem contact op met Erna.

  

Volg ons op Twitter!

@BDFriesland

laatste foto alle paginas2

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, schrijf je dan in voor de BDF nieuwsbrief.BDF nieuwsbrieven

2017
feb - jun - okt