jQuery Slider

Laatste nieuws

Enterprise Europe Network NL presteert het beste

Donderdag 7 december kwamen de medewerkers van het Enterprise Europe Network uit Nederland samen bij de Hanzehogeschool in Groningen. Tijdens de landelijke bijeenkomst werden de medewerkers ...

BDF zoekt versterking!

Wil jij werken voor een internationale organisatie met regionale impact? Dan is ...

SESAME - tot slot

Na 3 jaar Europese samenwerking en kennisdeling is project SESAME afgerond. Het ...

Lees de BDF nieuwsbrief van oktober 2017

We hebben weer veel leuke en interessante nieuwtjes om te delen! Lees het in onz...

Goedbezochte informatiesessie Social Challenges

Dinsdag 17 oktober hebben wij een goedbezochte informatiesessie georganiseerd vo...

Probleemoplossers gezocht! 30.000 euro beschikbaar

Wij organiseren aanstaande dinsdag 17 oktober van 13.00 tot 15.00 uur een informatiesessie voor Social Innovators in de Kanselarij in Leeuwarden. Dit in het kader van het Social Challenges I...

5 Friese Social Challenges online!

Business Development Friesland  (BDF) is geselecteerd om één van de 20 knooppunten in Europa te worden van het Social Challenges Innovation Platform. Dit platform is een marktplaats voor soc...

Leren van het Friese ondernemerschapsonderwijs

Het schooljaar was nog maar net begonnen toen een Europees gezelschap Leeuwarden...

BDF wordt Social Challenge Node!

BDF is geselecteerd om één van de 20 knooppunten in Europa te worden van het Soc...

bdf artikel 5 Friese Social Challenges online!

5 Friese Social Challenges online!

Business Development Friesland  (BDF) is geselecteerd om één van de 20 knooppunten in Europa te worden van het Social Challenges Innovation Platform. Dit platform is een marktplaats voor sociale innovatie waar overheden, bedrijven en onderwijs hun sociale en maatschappelijke uitdagingen kunnen plaatsen om tot een oplossing te komen (challenge owners). Aan de andere kant kunnen sociale innovators en ondernemers uit heel Europa op dit platform met oplossingen komen (solution providers).

“Een mooie kans voor Friese bedrijven, overheden en onderwijs!”, volgens Frank Hiddink van BDF. “Er zijn maar twee Social Challenge knooppunten in Nederland geselecteerd: Impact Hub in Amsterdam en BDF uit Leeuwarden. Wij gaan in onze rol als knooppunt op zoek naar zowel probleemeigenaren als probleemoplossers in Friesland.”

De regionale uitdagingen die op het Social Challenges Innovation Platform gepubliceerd worden ontvangen mogelijke oplossingen vanuit heel Europa. De probleemeigenaar selecteert, samen met een team van het platform, de beste oplossing en de partij die aan de slag mag met het probleem. Aan de andere kant biedt BDF (startende) ondernemers en andere sociale innovators uit onze regio hiermee de kans om met €30.000,- een maatschappelijk probleem uit de eigen regio of elders in Europa op te lossen.

Tot 10 september konden Challenge Owners hun maatschappelijke uitdaging bij BDF indienen. “Vijf partijen uit Friesland hebben hun social challenge ingeleverd”, zegt Erna van der Werff. “Deze variëren van Patyna over ouderenzorg in kleine dorpen tot SpareSpace over verborgen ondernemerschap en Mentorprogramma Friesland over talentontwikkeling bij immigranten”. Wij hebben deze op het www.socialchallenges.eu online platform geplaatst, nu is het wachten op innovatieve oplossingen.”

Partijen uit heel Europa kunnen tot 15 december hun innovatieve oplossingen voor deze social challenges inleveren. De beste oplossingen worden vervolgens door de Europese Commissie gefinancierd met €30.000 zodat deze daadwerkelijk en direct in 2018 kunnen worden uitgevoerd.

“Bedrijven en innovators uit Friesland kunnen nu hun oplossingen voor onze 5 regionale social challenges indienen maar ook ideeën aandragen voor buitenlandse social challenges en de kans krijgen hier mee aan de slag gaan. We zijn benieuwd!”, aldus Hiddink en Van der Werff.

Directe link naar de Leeuwarden-Friesland pagina met de vijf Friese Social Challenges: http://www.socialchallenges.eu/city/22

  

Volg ons op Twitter!

@BDFriesland

laatste foto alle paginas2

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, schrijf je dan in voor de BDF nieuwsbrief.BDF nieuwsbrieven

2017
feb - jun - okt